Porovnanie dopadu corona krízy na česku a slovenskú ekonomiku za rok 2020 - Guzlejová, Martina; Adámek, Petr; Soukupová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Bakalárska práca skúma a porovnáva vplyv koronavírusu na slovenskú a českú ekonomiku sledovaný cez makroekonomické ukazovatele za rok 2020. Práca je rozdelená do dvoch častí, kde v prvej časti sú teoreticky rozobraté vybrané makroekonomické ukazovatele (HDP, inflácia a nezamestnanosť) z hľadiska ich charakteristiky a metodiky výpočtu. V praktickej časti som sa v prvom rade zamerala na popísanie prijatých opatrení na Slovensku a v Česku a následne na analýzu vývoja daných ukazovateľov a porovnanie dopadu na obe krajiny. Údaje sú zozbierané zo Slovenské a Českého štatistického úradu a z EUROSTAT-u. V závere svojej práce uvádzam vplyv koronavírusu aj na štátny rozpočet oboch krajín a popisujem predikciu vývoja.
Vedoucí práce: Petr Adámek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses