Analýza financování fotbalu v České republice v letech 2012-2020 - Řeholová, Karolína; Kozák, Jan, 1990-; Brabec, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2021)
Cílem bakalářské práce je analýza financování fotbalu v České republice v letech 2012-2020. V teoretické části jsou představeny a vysvětleny pojmy, které se pojí s veřejným rozpočtem, platnou legislativou k financování fotbalu a obecnému financování sportu. Dále je zde vysvětlen princip daňové asignace a nekalá soutěž ve fotbale. V úvodu praktické části je rozebrána struktura financování fotbalu v ČR a je provedena analýza dotačních programů MŠMT. Zároveň je zde vyvrácena hypotéza týkající se růstu poskytnuté dotace podle počtu aktivních členů v jednotlivých sportovních svazech. V práci jsou uvedena hospodářsko-politická doporučení, která by mohla zlepšit situaci financování českého fotbalu. V závěru práce jsou potom shrnuty dosažené výsledky jednotlivých zkoumání.
Vedoucí práce: Jan Kozák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses