Strategická analýza firmy MONZAS, spol. s r. o. - Pešina, David (2021)
Cílem bakalářské práce je provést strategickou analýzu společnosti MONZAS spol. s r.o. Bakalářská práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a praktickou. V teoretické části jsou za využití literatury popsány nástroje a metody strategické analýzy. V praktické části jsou tyto metody jako například PESTLE analýza, Porterův model pěti sil, VRIO analýza a finanční analýza aplikovány na vybraný podnik. Výsledky analýzy jsou shrnuty v rámci SWOT analýzy. Závěr bakalářské práce obsahuje doporučení, která byla vytvořena na základě výsledků předešlých částí práce.