Intermodální přeprava v Rusku - Sagidullina, Aliia (2021)
Účelem této práce je analyzovat historický vývoj intermodální dopravy v Rusku, její ekonomický vývoj a závislost na politické situaci. V této práci budu uvažovat o několika důležitých aspektech ovlivňujících ekonomiku dopravy v Rusku a u jeho sousedů. Práce se skládá ze dvou částí, nejprve budou zváženy teoretické vedlejší problémy. Ve druhé části, v praktické, bude provedena analýza efektivity jednoho z nejdůležitějších uzlů mezinárodní dopravy, stanice Dostyk. Bude analyzována jeho propustnost a také ekonomický dopad na náklady na dopravu obecně. Kromě analýzy budou provedeny výpočty, jež nasměrují hledání vylepšení na tuto stanici a zlepší její fungování.