Controlling se zaměřením na interní kontroly ve vybrané nadnárodní společnosti - Feiferová, Klára; Mikovcová, Hana, 1959-; Hönig, Vladimír, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Diplomová práce se věnuje problematice interních kontrol v lokální pobočce nadnárodní společnosti, která působí na českém a slovenském trhu. Konkrétně jsou analyzovány interní kontroly v rámci controllingového oddělení. Cílem práce je zjistit využití systému interních kontrol v daném podniku a analyzovat jeho efektivitu a účinnost. V práci je detailně popsána jak činnost a význam controllingového oddělení, tak i definice a přínosy interních kontrol. Samotná analýza interních kontrol vychází z rozhovorů se zaměstnanci controllingového oddělení, kteří jich v rámci své práce provádějí velké množství. Vše je doplněno informacemi a vysvětleními, které během konzultací poskytl finanční ředitel. Výsledkem práce je návrh doporučení, která by vylepšila zjištěná slabá místa. Nejvýraznějším slabým místem je nemožnost dostatečného oddělení pravomocí a odpovědností z důvodu malého počtu zaměstnanců ve sledované lokální pobočce.
Vedoucí práce: Hana Mikovcová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses