Změny ve strategické analýze Daen s.r.o. vlivem pandemie - Burkova, Polina; Sieber, Patrik, 1977-; Stasa, Michele; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Cílem této bakalářské práce je odhalení změn ve strategické analýze cestovní kanceláře, které jsou spojené s výskytem pandemie COVID-19, a to na příkladu společnosti s ručením omezeným Daen. Práce je provedena na základě odborné literatury, vědeckých článků, zpravodajství, statistik a hloubkového rozhovoru s ředitelkou společnosti. Základem práce je strategická analýza cestovní kanceláře Daen, a to za využití podmínek před pandemií a během pandemie. Nejvýznamnější změny jsou zjištěny pomocí PESTEL analýzy, Porterova modelu pěti sil a analýzy portfolia pomocí matice General Electrics. Tyto změny se projevují především ve vnějším prostředí společnosti, zatímco u vnitřních zdrojů se změnil význam těchto zdrojů pro samotný podnik. Zjištěním této práce je také skutečnost, že se Turnaround strategie podniku přeměnila na Diverzifikační strategii. Doporučením pro Daen je příprava několika strategií, a to jednu pro případ konce pandemie a druhou pro případ, že pandemie bude déle pokračovat.
Vedoucí práce: Patrik Sieber
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses