Informační etika a její dopady - Jedlička, Petr; Korčák, Jiří, 1994-; Čermák, Radim; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Informační etika je v současné době problematika, která má spousty podtémat a úhlů pohledů na ně. Tato práce se bude zabývat konkrétně tématy kterými jsou: soukromí, jeho ochrana a právo na jeho porušení, sledování informací o jedincích, svoboda projevu, její možnosti v informační společnosti a její omezení například v podobě cenzury a společenské kontroly informací. V práci budou zmíněny i některé konkrétní případy a bude na nich ukázána aplikace práva a zhodnocení z hlediska etického. Cílem práce je zjistit aktuální stav informační etiky, její vývoj v minulosti a pokusit se nastínit i potenciální vývoj do budoucna.
Vedoucí práce: Jiří Korčák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses