Vizuální stránka hudebního videoklipu - Nguyen, Duc Anh (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá videoklipy a jejich vizuálem s výstupem vlastního hudebního videoklipu. V teoretické části obeznámí čtenáře s druhy videoklipů a jejich historií. Dále vysvětluje filmovou řeč, která v audiovizuálním díle ovlivňuje vizuální stránku. Zaměří se tak především na to, co znamená mizanscéna a co ji utváří. Dále se zabývá také kamerovou prací a následně pak barvením v postprodukční fázi. Praktická část je věnována rozhovorům s několika režiséry z hudebního prostředí. Cílem rozhovorů je načerpat vědomosti a rady, které následně autor využije ke tvorbě vlastního videoklipu pro hudební kapelu.