Vizuální stránka hudebního videoklipu - Nguyen, Duc Anh; Truhlář, Filip; Pelikán, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá videoklipy a jejich vizuálem s výstupem vlastního hudebního videoklipu. V teoretické části obeznámí čtenáře s druhy videoklipů a jejich historií. Dále vysvětluje filmovou řeč, která v audiovizuálním díle ovlivňuje vizuální stránku. Zaměří se tak především na to, co znamená mizanscéna a co ji utváří. Dále se zabývá také kamerovou prací a následně pak barvením v postprodukční fázi. Praktická část je věnována rozhovorům s několika režiséry z hudebního prostředí. Cílem rozhovorů je načerpat vědomosti a rady, které následně autor využije ke tvorbě vlastního videoklipu pro hudební kapelu.
Vedoucí práce: Filip Truhlář
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: multimédia v ekonomické praxi [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses