Dopady regulací, které byly vydány Evropskou unií ve vztahu ke COVID-19, na evropské finanční trhy - Halman, David (2021)
Tato diplomová práce si klade za cíl analyzovat budoucí vývoj vybraných parametrů na území Evropy a USA ve vztahu ke krizi COVID-19. V teoretické části seznamuje čtenáře s úvodem do problematiky evropských finančních trhů a finančních trhů obecně. Dále se věnuje regulacím finančních trhů, ekonomickým a finančním krizím, poté konkrétně finanční krizi roku 2008 a finanční krizi COVID-19. Následně jsou v práci uvedeny použité metody pro analýzu, která je součástí praktické části. Na konci práce jsou interpretovány výsledky analýzy a potažmo tak budoucího vývoje zvolených parametrů.