Strategická analýza okolí podniku Kompek kombinát pekařské a cukrářské výroby, spol. s.r.o. - Musil, Martin; Boukal, Petr, 1962-2022; Dvořáček, Jiří, 1947-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Tato bakalářská práce se zaobírá strategickou analýzou okolí podniku Kompek. Cílem této práce je posouzení vnějších faktorů působících na podnik vzhledem k plánovanému uvedení nových výrobků na trh a plánované zahraniční expanzi. Dále je cílem práce posoudit vhodnost aktuální strategie podniku vzhledem k zjištěným příležitostem a hrozbám plynoucí z této strategické analýzy. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou uvedeny teoretická východiska a metodika z odborné literatury. V praktické části jsou aplikovány metody strategické analýzy. Metody strategické analýzy použité v této práci jsou PESTEL analýza, Porterův model pěti sil, mapa konkurenčních skupin, analýza zainteresovaných skupin. V závěru práce je výčet klíčových příležitostí a hrozeb vyplývající z aplikace těchto metod a dále jsou na základě toho formulována doporučení pro podnik.
Vedoucí práce: Petr Boukal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses