Fundamentální analýza akcie společnosti ČEZ, a.s. - Levorová, Natálie (2021)
Cílem této bakalářské práce je provedení fundamentální analýzy akcie energetické společnosti ČEZ a.s. a odvození investičního doporučení. Využívám fundamentální analýzu na třech úrovních. V globální fundamentální analýze studuji vliv vývoje makroekonomických veličin na vývoj akciových kurzů v České republice. Druhá část je zaměřená na odvětví energetiky a na to, jak tržní faktory ovlivňují hodnoty akcií. Na poslední, firemní, úrovni analyzuji firemní ukazatele a snažím se pomocí několika modelů vypočítat vnitřní „správnou“ hodnotu akcie. Porovnáním této hodnoty s tržním kurzem dávám investiční doporučení dle toho, zda je akcie nadhodnocená, podhodnocená nebo správně oceněná. Nezapomínám ani na zapojení koronavirové krize a vlivu jejího očekávaného vývoje.