Vlivy pandemie COVID-19 na leteckou dopravu - Tuma, Filip (2021)
Tato práce sleduje změny několika zkoumaných kritérií u 10 vybraných leteckých dopravců, mezi které se řadí klasické, nízkonákladové i nákladní letecké společnosti, v návaznosti na pandemii COVID-19. Analýza zkoumaných kritérií byla provedena pomocí metody bazické varianty, přičemž bylo stanoveno pořadí společností podle jejich zasaženosti pandemií a došlo ke zjištění, že z hlediska osobních leteckých společností se se situací nejlépe vypořádal dopravce United Airlines a z hlediska nákladních společností dopravce Korean Air Cargo. Dále bylo také zjištěno, že společnosti často nahrazovaly chybějící příjmy z osobní letecké dopravy těmi, které pramenily z nákladní letecké dopravy.