Vlivy pandemie COVID-19 na leteckou dopravu - Tuma, Filip; Rathouský, Bedřich; Zelený, Lubomír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Tato práce sleduje změny několika zkoumaných kritérií u 10 vybraných leteckých dopravců, mezi které se řadí klasické, nízkonákladové i nákladní letecké společnosti, v návaznosti na pandemii COVID-19. Analýza zkoumaných kritérií byla provedena pomocí metody bazické varianty, přičemž bylo stanoveno pořadí společností podle jejich zasaženosti pandemií a došlo ke zjištění, že z hlediska osobních leteckých společností se se situací nejlépe vypořádal dopravce United Airlines a z hlediska nákladních společností dopravce Korean Air Cargo. Dále bylo také zjištěno, že společnosti často nahrazovaly chybějící příjmy z osobní letecké dopravy těmi, které pramenily z nákladní letecké dopravy.
Vedoucí práce: Bedřich Rathouský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses