Dobrovolnictví na hradě Hartenberg - Štefaničová, Anna; Hucková, Barbara, 1964-; Kubík, Ľubomír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Tématem bakalářské práce je využívání dobrovolníků k obnově hradu Hartenberg. Jejím hlavním cílem je zjistit, který ze zde organizovaných typů dobrovolnických programů je pro hrad nejvhodnější. První část se věnuje teoretickým východiskům problematiky dobrovolnictví, jeho managementu a měření ekonomické hodnoty dobrovolnictví. Pozornost je věnována také současnému stavu dobrovolnictví v České republice a v kulturním sektoru. Výzkumný design druhé části práce je kvalitativní, přičemž hlavním pramenem dat jsou polostrukturované rozhovory a data poskytnutá vedením hradu a organizací INEX-SDA. Zkoumané dobrovolnické programy tvoří mezinárodní workcampy, firemní dobrovolnictví a víkendové dobrovolnictví. Na základě jejich srovnání a zhodnocení v různých oblastech je určen ten nejvhodnější z nich. Součástí práce je výpočet ekonomické hodnoty dobrovolnické práce v jednotlivých programech a zhodnocení jejich ekonomické efektivnosti. Na závěr jsou diskutovány výsledky a uvedena doporučení pro hrad.
Vedoucí práce: Barbara Hucková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses