Plánovanie a hodnotenie investičného projektu spoločnosti G.R.F., s.r.o. - Sekera, Dominik (2021)
Práca sa zaoberá pojmom investície a činnosťami s ňou spojenými. Konkrétne sa jedná o investičný projekt, ktorý chce spoločnosť G.R.F., s. r. o. uskutočniť. Ide o prestavbu a nadstavbu polyfunkčného domu, ktorého časti bude vlastník prenajímať. Cieľom práce je vytvoriť finančné plánovanie do budúcna a následne hodnotenie takéhoto projektu. Pomocou vytvorených voľných plánov peňažných tokov pre vlastníka a finančného hodnotenia sa firma rozhodne, či má daný investičný projekt význam realizovať. Vlastník má dve možnosti financovania, a to vlastným kapitálom alebo kombináciou s podnikateľským úverom. Na prevedenie cieľu boli použité dynamické metódy NPV, IRR a doba návratnosti. Aby ich bolo možné vypočítať, museli byť zistené ich potrebné súčasti, ako sú plány voľného cash flow pre vlastníka, analýza pracovného kapitálu, perpetuita a diskontné sadzby.