Marketingová komunikace Dejvického divadla - Alijagićová, Aneta (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá marketingovou komunikací Dejvického divadla. Hlavním cílem práce je identifikace nedostatků současné marketingové komunikace divadla a následné navržení opatření pro její optimalizaci. Práce má rovněž za cíl popsat rozdíl mezi běžnou komunikací Dejvického divadla a komunikací v době koronavirové krize a zobecnit získané poznatky dotazníkového šetření pro ostatní divadla. Teoreticko-metodická část je věnována charakteristice marketingu a jeho specifikám v kultuře, dále pak integrované marketingové komunikaci, komunikačnímu mixu a jeho jednotlivým nástrojům. V praktické části je provedena PEST a SWOT analýza, popsána aktuální marketingová komunikace na základě expertních rozhovorů s dramaturgem Dejvického divadla a poté jsou zhodnoceny výstupy vlastního dotazníkového šetření. V závěru práce jsou zodpovězeny výzkumné otázky a formulována doporučení pro zlepšení stávající marketingové komunikace.