Možnosti využití Kralovy vily v Prachaticích - Hoch, Andrej; Kouba, Vojtěch, 1983-; Matoušková, Anna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Předmětem bakalářské práce je funkcionalistická budova Kralovy vily v Prachaticích. Ta již několik let slouží jako kulturní a komunitní centrum v péči spolku Živá vila, z. s. Její existence je však ohrožena, také vzhledem k plánovanému rozšíření dopravní infrastruktury města. Práce zkoumá možnosti dalšího využití vily. Věnuje se kulturní politice, mapuje hlavní aktéry kulturního rozvoje, definuje a (pokud je to možné) vyčísluje možné scénáře dalšího využití objektu. Práce vychází z dostupné literatury i materiálu poskytnutých představiteli města či spolku. Hlavním zdrojem informací při výzkumu jsou kromě vlastního pozorování hloubkové rozhovory s hlavními aktéry – členy spolku, lokálními politiky i úředníky.
Vedoucí práce: Vojtěch Kouba
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses