Vzájemné ekonomické vztahy mezi Kazachstánem a Českou republikou se zaměřením na vztahy investiční - Amanzhol, Azamat (2021)
Tato bakalářská práce pojednává o vzájemných investičních možnostech v Kazachstánu a České republice. Dané země byly vybrány na základě osobního vztahu autora, který měl přístup k informacím z obou trhů. První část byla věnována vymezení pojmů a teoretickému popisu následně provedených analýz. Postupně byla analyzována jednotlivá prostředí u Kazachstánu i České republiky a následně vyvozeny závěry. Bylo zhodnoceno, co může investice ovlivnit kladně a co záporně. V další kapitole byla provedena stěžejní analýza pro investory, tedy SWOT analýza. Postupně byly identifikovány silné a slabé stránky obou zemí a jejich příležitosti a hrozby. Každému faktoru byla přiřazena váha a hodnocení na základě vlastního uvažování a všeobecných informacích. V závěrečné části byly zhodnoceny jednotlivé investiční příležitosti z pohledu oborů i geografických oblastí. Byl vytvořen návrh pro investory obou zemí, zda a kam investovat.