Vyhodnocení projektu reorganizace - Švikovská, Tereza; Neumaierová, Inka, 1960-; Zatloukal, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Česká pošta patří k podnikům, které zná snad každý občan České republiky. Tato bakalářská práce se zabývá nejprve vymezením základních pojmů, které s analýzou tohoto podniku souvisí. Jsou zde rozebrány metody finanční analýzy, její uživatelé a zdroje, dále jsou vysvětleny pojmy benchmarking a reengineering, které tvoří základní rámec pro pochopení hlavní praktické části. Výzkumná část práce nejprve detailně zkoumá a analyzuje finanční zdraví společnosti, dále porovnává vybrané finanční ukazatele s podobným podnikem působícím však v jiné zemi, ale především se věnuje identifikaci dopadů a efektivnosti, které přinesl implementovaný reorganizační model. Práce rozebírá, jak tato změna ovlivní efektivnost organizace, zda přinese podniku snížení nákladů, a celkově jaké výstupy z této změny plynou. V závěru práce jsou definována doporučení pro Českou poštu, která však mohou být přínosná i pro jiné podniky, které chtějí v rámci svého působení nějakou změnu implementovat.
Vedoucí práce: Inka Neumaierová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses