Systém veřejné osobní dopravy v Tokiu - Bláha, Matouš; Zelený, Lubomír; Sitora, Vojtěch; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Veřejná osobní doprava je v každé zemi a každém větším městě důležitým tématem, jelikož silně ovlivňuje život jejich obyvatel. Má vliv na vzhled měst, pomáhá snižovat míru znečištění životního prostředí a urychluje obyvatelům cestu po městě. Tato bakalářská práce analyzuje systém veřejné osobní dopravy v hlavním městě Japonska Tokiu. Práce je rozdělena do tří kapitol. První kapitola je zaměřená dopravu ve městech, základní pojmy, jednotlivé subsystémy veřejné osobní dopravy a popis dopravních prostředků. V následující kapitole jsou teoretické poznatky aplikovány na veřejnou dopravu v Tokiu. Je zde popsáno samotné Tokio, jeho infrastruktura a fungování veřejné dopravy. Hlavní důraz je kladen na dopravní prostředky, jejich linky a provozovatele. Třetí kapitola definuje odlišnosti systémů veřejné dopravy Tokia a Prahy a navrhuje možná řešení pro zlepšení veřejné dopravy v Praze na základě tokijské veřejné dopravy.
Vedoucí práce: Lubomír Zelený
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses