Etický konzumerizmus a profil etického konzumenta na Slovensku - Valíčková, Adriána; Džbánková, Zuzana, 1967-; Kaňková, Eva, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Cieľom tejto bakalárskej práce je preskúmať fenomén etického konzumerizmu a etických konzumentov na Slovensku, a na základe demografických znakov a psychologických charakteristík identifikovať profil slovenského etického konzumenta, vrátane jeho prekážok. Dáta z kvantitatívneho výskumu, vo forme online dotazníkového šetrenia, sú analyticky triedené a analyzované prostredníctvom popisnej štatistiky, predovšetkým využitím priemerných stredných hodnôt. Na základe výsledkov výskumu sú v oblasti etického konzumerizmu na Slovensku aktívnejší spotrebitelia ženského pohlavia, vo vyššom veku a s nižším príjmom. Výsledky ale zároveň určili psychologické znaky ako vhodnejšie pre účel identifikácie etických konzumentov na Slovensku. Získané dáta ďalej odhaľujú hlavné bariéry slovenských spotrebiteľov pri aplikácii etického konzumerizmu a taktiež dôvody, kvôli ktorým sa časť slovenských spotrebiteľov odmieta fenoménu etického konzumerizmu účastniť.
Vedoucí práce: Zuzana Džbánková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses