Mediální reflexe Mercedes-Benz Prague Fashion Week - Nguyen, Dana Linh; Kubaš, Mario, 1981-; Hucková, Barbara, 1964-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Bakalářská práce se zabývá prezentací a medializací největší módní přehlídky v České republice, Mercedes-Benz Prague Fashion Week. Jejím cílem je analýza, vyhodnocení a komparace tiskových zpráv a mediálních výstupů třech ročníků události, v období mezi lety 2018–2020. V teoretické části se věnuje médiím, metod jejich výzkumu, a především přeměnou kulturní události na událost mediální prostřednictvím procesu mediace se zvláštním důrazem na úlohu tiskových zpráv. Dále popisuje faktory, které ovlivňují výběr zpráv a koncepty gatekeepingu, agenda-settingu a zpravodajských hodnot. Praktická část poskytuje základní informace o zkoumané události a následně využívá kvantitativní obsahovou analýzu k rozboru jejích tiskových zpráv a mediálních výstupů. Na závěr jsou shrnuty poznatky z provedené analýzy a vyhodnoceny stanovené hypotézy.
Vedoucí práce: Mario Kubaš
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses