Spotřební chování v cestovním ruchu při pandemii Covid-19 - Karmazínová, Eliška; Koudelka, Jan; Zamazalová, Marcela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá spotřebním chováním v sektoru cestovního ruchu při pandemii Covid-19. Cílem praktické části bylo vymezení a definování pojmů spojených s cestovním ruchem, spotřebním chováním a jednotlivými predispozicemi spotřebitele. Praktická část měla za cíl analyzovat změny v chování spotřebitelů před a během pandemie Covid-19, a na základě nich vyvodit doporučení pro poskytovatele služeb cestovního ruchu. Situace před pandemií je sledována na základě sekundárních dat z databáze MML-TGI. Tyto poznatky doplnilo vlastní dotazníkové šetření analyzující spotřební chování v průběhu pandemie Covid-19. V poslední části práce je představeno několik doporučení pro poskytovatele služeb cestovního ruchu působící v České republice. Jejich marketingová orientace by se měla zaměřovat i na nově nabyté mladší zákazníky a informováním spotřebitelů napomoci ke snížení vnímaného rizika.
Vedoucí práce: Jan Koudelka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses