Analýza sociálních sítí a jejich využití pro marketingové účely ve společnosti L’oreal Paris. - Trinhová, Kieu Anh (2021)
Tato bakalářská práce je zaměřena na analýzu sociálních sítí a jejich využití pro marketingové účely. Je zde zkoumáno, za jakým účelem jsou dnes využívány sociální sítě. Struktura práce se skládá z teoretické a praktické části. V teoretické části jsou charakterizovány pojmy internetový marketing, marketing a sociální sítě. Poznatky z těchto pojmů jsou poté aplikovány na značku L’Oréal Paris v praktické části, která je realizována na základě kvantitativního výzkumu, a obsahuje jak primární, tak i sekundární data. Nejprve je zde představena značka L’Oréal a poté i L’Oréal Paris a její využití sociálních sítí. V této práci jsou dále představeny i ostatní konkurenční značky z tohoto odvětví a jejich působení na sociálních sítích. Následně je L’Oréal Paris porovnána s těmito konkurenčními značkami. Cílem této bakalářské práce je analyzovat, jaké sociální sítě společnost využívá, zda jsou využívány efektivně a následné doporučení pro budoucí rozvoj značky L’Oréal Paris na základě výsledků analýz.