Muzeum branding : případové studie Národní galerie Praha, Dům umění Brno a Západočeskou galerii v Plzni - Doubková, Barbora (2021)
Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku brandingu muzeí umění. Cílem práce je porovnat přístupy k brandingu vybraných uměleckých institucí. Teoretická část definuje základní terminologii značky, vizuálního stylu a brandingu obecně. Tyto pojmy se dále specifikují na sektor muzeí umění. V praktické části jsou tyto znalosti aplikovány v případových studií tří muzeí, a to Národní galerie Praha, Domu umění města Brna a Západočeské galerie v Plzni. V práci je analyzována jejich koncepce brandingu, zabývá se vývojem vizuálního stylu v průběhu let a na základě získaných informací je provedena komparace těchto institucí. Práce pomocí kvalitativního výzkumu odkrývá přístupy k brandingu, využití jeho nástrojů a roli značky v rámci zkoumaných institucí.