Muzeum branding : případové studie Národní galerie Praha, Dům umění Brno a Západočeskou galerii v Plzni - Doubková, Barbora; Prokůpek, Marek, 1987-; Horňáková, Lucia; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku brandingu muzeí umění. Cílem práce je porovnat přístupy k brandingu vybraných uměleckých institucí. Teoretická část definuje základní terminologii značky, vizuálního stylu a brandingu obecně. Tyto pojmy se dále specifikují na sektor muzeí umění. V praktické části jsou tyto znalosti aplikovány v případových studií tří muzeí, a to Národní galerie Praha, Domu umění města Brna a Západočeské galerie v Plzni. V práci je analyzována jejich koncepce brandingu, zabývá se vývojem vizuálního stylu v průběhu let a na základě získaných informací je provedena komparace těchto institucí. Práce pomocí kvalitativního výzkumu odkrývá přístupy k brandingu, využití jeho nástrojů a roli značky v rámci zkoumaných institucí.
Vedoucí práce: Marek Prokůpek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses