Destinační management a marketing Nymburka - Poláčková, Michaela (2021)
Cílem bakalářské práce je zhodnotit destinaci Nymburk spolu s činnostmi destinačního managementu včetně marketingových aktivit. Teoreticko-metodologická část práce má za úkol vymezit pojmy destinační management, marketingový management a cestovní ruch a stanovit metody práce. Poznatky z rešerše literatury jsou aplikovány v navazující praktické části na destinaci Nymburk. V této části práce je destinace Nymburk nejprve představena a poté zhodnocena na základě dotazníkového šetření a SWOT analýzy. Následuje deskripce destinačního managementu a marketingu Nymburka prostřednictvím informací získaných z polostrukturovaného rozhovoru poskytnutého od vedoucí Odboru kultury a památkové péče Mgr. Markéty Tomčíkové, z marketingových nástrojů a rešerše sekundárních dat. V závěru práce jsou zodpovězeny výzkumné otázky a formulována doporučení vedoucí ke zlepšení pozice destinace v oblasti cestovního ruchu.