Mikrotransakce a jejich vliv na firmy v herním průmyslu - Mareš, Antonín; Džbánková, Zuzana, 1967-; Kaňková, Eva, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Cílem této bakalářské práce je představení mikrotransakcí jako monetizačních modelů pro současné herní tituly a jejich dopad na firmy ve videoherním průmyslu. Práce popisuje vývoj videoherního průmyslu a jeho postupné zaměření na trh mobilních telefonů, které se v posledních letech stávají hlavní platformou pro hraní videoher ve světě. Je zde také zásadní spojitost mezi mobilním trhem, mikrotransakcemi a ostatními videoherními trhy. Následně jsou porovnány různě videoherní trhy s ohledem na region. Tato analýza dělí trhy podle počtu hráčů, výše výdělků, a následně dělí tyto tržby podle zařízení, na kterých byly dosaženy. Čína, Spojené Státy, Německo, Rusko a Česká republika byly zvoleny pro toto porovnání. Dále práce popisuje dopad mikrotransakcí na chování firem a reakci spotřebitelského segmentu na implementace těchto platebních metod. Posléze jsou popisovány legislativní omezení v rámci mikrotransakcí. Z výše popsaných analýz je vytvořen profil mikrotransakcí jako nástroje pro firmy ve videoherním průmyslu, a je sepsáno doporučení způsobu implementace mikrotransakcí do herních titulů s minimálním dopadem na spotřebitelský herní zážitek.
Vedoucí práce: Zuzana Džbánková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses