Contract management v bankovní instituci - Novák, Adam (2021)
Hlavním cílem této bakalářské práce je identifikovat nejvhodnější strategii roll-outu IT řešení contract managementu nasazeného v oddělení nákupu do dalších oddělení v bance. Potřeba rozšíření contract managementu do dalších útvarů napříč bankovní institucí vyvstává především z důvodu dosavadní úspěšnosti popisovaného řešení na procesy nákupu, ale i dalších faktorů které nepochybně procesy v bankovnictví ovlivňují, jako je například sdílení pracovního stolu (desk-sharing), takzvaná korona-krize, digitalizace, ekologizace procesů (paperless), tlak na efektivitu a s tím úzce spojená automatizace. Teoretickou části práce je obecně popsána problematika contract managementu, jak je ovlivňován legislativou v České republice a Evropské unii, jaké jsou hlavní přínosy a možnosti obdobného řešení. V praktické části práce je vymezen problém pro konkrétní společnost působící v bankovnictví v České republice. Následně jsou identifikovány strategie roll-outu IT řešení na základě literární rešerše. Ty jsou následně konzultovány s aplikačními a procesními manažery. Na základě dotazníkového šetření je následně doporučena nejvhodnější strategie roll-outu IT řešení contract managementu nasazeného v bance do dalších oddělení v bance.