Analýza možností pro zvýšení tržeb a nalezení nových trhů společnosti Marlenka International, s. r. o. - Skopal, Michal; Boukal, Petr, 1962-2022; Neumaierová, Inka, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Cílem bakalářské práce je zjistit jaké faktory ovlivňují postavení podniku Marlenka International, s. r. o. a jeho budoucí vývoj na trhu za účelem zvýšení tržeb. Teoretická část práce se věnuje seznámení se společností Marlenka International, s. r. o. Součástí je úvod do analýzy vnějšího prostředí a Porterova modelu 5 sil. Praktická část se věnuje analýze vnějšího prostředí, jaké hrozby a příležitosti mohou ohrozit společnost na trhu. Proto použijeme i vnější analýzu makrookolí s pomocí PESTL analýzy. Zaměříme se na politické, legislativní, ekonomické, sociální a technologické faktory. Pomocí vnější analýzy mikrookolí se zaměříme na stávající konkurenty, potenciální konkurenty, dodavatelé, odběratelé a substituty. Zpracovaná data a informace poté prezentujeme ve SWOT analýze ve formě hrozeb a příležitostí. Závěrem doporučíme jakým směrem by se podnik měl vydat.
Vedoucí práce: Petr Boukal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses