Dopravní obslužnost Kraje Vysočina - Šiška, Petr (2021)
Cílem této bakalářské práce je analýza dopravní obslužnosti v Kraji Vysočina a na základě informací získaných z analýzy vytvořit návrh na její zlepšení. V teoretické části jsou zmíněny jednotlivé základní pojmy, které jsou nezbytné pro pochopení problematiky dopravní obslužnosti. Dále jsou uvedeny základní legislativní normy pro dopravní obslužnost. Následně je představený samotný Kraj Vysočina, jeho vymezení, geografické a socioekonomické charakteristiky. V další části práce jsou popsány jednotlivé druhy dopravy v kraji a MHD v okresních městech. V praktické části je podrobněji popsána dopravní obslužnost a témata, která s ní úzce souvisí. Další částí práce je integrovaný dopravní systém. V závěru práce je zahrnuta analýza současného stavu DO v Kraji Vysočina a návrh na zlepšení dopravní obslužnosti. Práce se věnuje převážně autobusové a železniční dopravě, která je v dané oblasti nejrozšířenější.