Strategická analýza - Fiala, Eduard; Mikovcová, Hana, 1959-; Hönig, Vladimír, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Tato bakalářská práce je zaměřena na strategickou analýzu firmy GALUS Industries s.r.o. Práce je rozdělena na dvě hlavní části – teoretickou část a praktickou část. Teoretická část práce popisuje vybrané metody strategické analýzy za použití odborné literatury, které jsou následně v rámci praktické části aplikovány na firmu GALUS Industries s.r.o. Na základě závěrů těchto analýz je poté provedena syntéza pomocí SWOT analýzy, je zhodnocena současná konkurenceschopnost firmy a jsou navrhnuta konkrétní strategická doporučení, což je zároveň hlavním cílem práce. Pro analýzu makrookolí firmy je v práci použita PESTE analýza, pro analýzu mikrookolí poté základní charakteristika odvětví, mapy konkurenčních skupin podniku a Porterova analýza pěti sil. Pro interní analýzu podniku je v práci využita základní finanční analýza, VRIO analýza a portfolio analýza pomocí GE matice.
Vedoucí práce: Hana Mikovcová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses