Inteligentní mobilita jako zdroj udržitelného rozvoje měst - Dvořák, Miroslav (2021)
Bakalářská práce se věnuje inteligentní mobilitě jako zdrojem udržitelného rozvoje měst. Cílem práce je zmapování stavu a zhodnocení dalších příležitostí ve smart city Písek. Dalším cílem je zjištění, jak obyvatelé města Písek chytré možnosti vnímají a jak jsou ochotni na jejich zavádění participovat. Teoretická část je hlavně zaměřena na možnosti inteligentních přeprav ve městě a pokusí se popsat jejich výhody a nevýhody. V teoretické části jsou popsány i konkrétní technologická mobilní dopravní řešení, která jsou již zavedena ve vybraných světových metropolích. Praktická část se zabývá inteligentní mobilitou ve městě Písek, kde je pomocí dotazníkového šetření zjištěn vztah obyvatel k moderním technologiím, jejich frekvence, důvody využívání a zájem o nové chytré možnosti, které by obyvatelé ve svém městě ocenili. Na závěr práce jsou shrnuta určitá doporučení a návrhy, které by město Písek ve svých nových strategických plánech mělo zařadit.