Dlouhodobá nezaměstnanost v České republice - Moravec, Zdeněk; Pavelka, Tomáš, 1975-; Adámek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Cílem této bakalářské práce je zpracovat analýzu dlouhodobé nezaměstnanosti v České republice v letech 2012–2020. Nejprve jsou v teoretické části vymezeny základní charakteristiky trhu práce s důrazem na nezaměstnanost, respektive dlouhodobou nezaměstnanost. Součástí teoretické části je také popis zdrojových dat a metodiky práce. V praktické části je dlouhodobá nezaměstnanost sledována z celkového pohledu a zároveň je míra dlouhodobé nezaměstnanosti srovnána s členskými státy EU. Dále je dlouhodobá nezaměstnanost analyzována s ohledem na věk, pohlaví a úroveň dosaženého vzdělání. Jako poslední je v praktické části ověřena statistická souvislost mezi vývojem hrubého domácího produktu a vývojem dlouhodobé nezaměstnanosti. Závěrem je shrnutí poznatků o dlouhodobé nezaměstnanosti ve sledovaném období.
Vedoucí práce: Tomáš Pavelka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses