Makroekonomický vývoj Řecka po finanční krizi 2009 - Balomenos, Evžen (2021)
Cílem této bakalářské práce je zmapování makroekonomického vývoje Řecka po finanční krizi v roce 2009 a zhodnocení dopadů této krize na řeckou ekonomiku skrze analýzu makroekonomických ukazatelů jako jsou HDP, nezaměstnanost a inflace. Řecku se dnes daří lépe a je schopno splácet stanovené splátky řeckého dluhu včas, proto byly zvoleny dvě výzkumné otázky. První výzkumnou otázkou je, zda se zlepšila ekonomická situace řeckého obyvatelstva od roku 2009 a druhou výzkumnou otázkou je, zda se Řecku dařilo propad ekonomiky zvládat lépe než ostatním vybraným zemím. Teoretická část obsahuje vymezení a vysvětlení základních pojmů. Dále jsou v teoretické části popsány jednotlivé nástroje a metody, se kterými tato práce pracuje. Praktická část zahrnuje časovou analýzu zvolených makroekonomických ukazatelů a porovnání výsledků s jinými zeměmi. V závěru jsou vyhodnoceny výsledky provedených analýz a zodpovězeny výzkumné otázky.