Vliv demografických změn na životní pojištění - Fryček, David (2021)
Tato práce se zabývá oblastí demografie se zaměřením na konstrukci a užití úmrtnostních tabulek a oblastí životního pojištění, kde je popsán smysl a užití pojištění pro případ smrti, pojištění pro případ dožití a smíšené pojištění. Analytická část práce se zaobírá prokázáním stárnutí populace na území České republiky v období 1945-2019 a to dvěma způsoby. První způsob je rostoucí relativní zastoupení osob starších 65 let v celkovém obyvatelstvu. Druhý způsob ukazuje vývoj jednorázového nettopojistného u zvolených pojistných produktů.