Vliv demografických změn na životní pojištění - Fryček, David; Radová, Jarmila; Silberhornová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Tato práce se zabývá oblastí demografie se zaměřením na konstrukci a užití úmrtnostních tabulek a oblastí životního pojištění, kde je popsán smysl a užití pojištění pro případ smrti, pojištění pro případ dožití a smíšené pojištění. Analytická část práce se zaobírá prokázáním stárnutí populace na území České republiky v období 1945-2019 a to dvěma způsoby. První způsob je rostoucí relativní zastoupení osob starších 65 let v celkovém obyvatelstvu. Druhý způsob ukazuje vývoj jednorázového nettopojistného u zvolených pojistných produktů.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses