Historický vývoj platebních transakcí – bezhotovostní platby v podmínkách covidu-19, 2020 - 2021 - Palma, Martin (2021)
Tato práce se zabývá historickým vývojem platebních transakcí a jejím cílem je popsat tento vývoj. V teoretické části jsou vymezeny základní pojmy, je popsána stručná historie platebních transakcí od prvních peněz až k prvním platebním kartám a dalším bezhotovostním službám. Praktická část poté popisuje vývoj bezhotovostních plateb v České republice v posledních letech. Pomocí analýzy dostupných dat vymezuje převládající trendy daného vývoje, stejně jako dopady kalamity covid-19 na tento vývoj.