Historický vývoj platebních transakcí – bezhotovostní platby v podmínkách covidu-19, 2020 - 2021 - Palma, Martin; Váňa, Daniel; Dufek, Pavel, 1968-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2021)
Tato práce se zabývá historickým vývojem platebních transakcí a jejím cílem je popsat tento vývoj. V teoretické části jsou vymezeny základní pojmy, je popsána stručná historie platebních transakcí od prvních peněz až k prvním platebním kartám a dalším bezhotovostním službám. Praktická část poté popisuje vývoj bezhotovostních plateb v České republice v posledních letech. Pomocí analýzy dostupných dat vymezuje převládající trendy daného vývoje, stejně jako dopady kalamity covid-19 na tento vývoj.
Vedoucí práce: Daniel Váňa
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses