Hospodársky vývoj Slovenského štátu v rokoch 1939–1945 - Drgová, Zuzana; Váňa, Daniel; Dufek, Pavel, 1968-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2021)
Bakalárska práca analyzuje a popisuje ekonomiku Slovenského štátu v období jeho existencie, teda v rokoch 1939–1945 a prináša prehľad o jeho hospodárskom vývoji. V teoretickej časti charakterizuje rolu Slovenska v ekonomickom prostredí Československej republiky, vzťahy medzi českými krajinami a Slovenskom a v nadväznosti na to zachytáva udalosti, ktoré predchádzali vyhláseniu samostatného Slovenského štátu v roku 1939. Praktická časť rozoberá slovenské hospodárstvo po jeho vzniku s dôrazom na podriadený vzťah k Veľkonemeckej ríši, priemyselnú konjunktúru, ktorá nastala vplyvom investičnej činnosti na Slovensku počas prvých rokov vojny, stagnujúce poľnohospodárstvo, zahraničný obchod a peňažníctvo. Súčasne je popísaná problematika židovskej otázky a jej špecifiká a Slovenské národné povstanie.
Vedoucí práce: Daniel Váňa
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses