Strategická analýza Dopravního podniku hl. m. Prahy - Čadek, Adam (2021)
Cílem bakalářské práce je na základě výstupů strategické analýzy identifikovat a následně vyhodnotit vlivy na funkci podniku. Současně se s odhalením příležitostí a hrozeb, které v poslední době vyplývají na povrch v důsledku pandemické krize, by měly být využity či potlačeny pomocí silných a slabých stránek podniku. Předmětem této analýzy bude s pomocí strategických nástrojů a metod společnost Dopravní podnik hl. m. Prahy a.s. Kvůli současné pandemické krizi COVIDU-19 je důležité identifikovat faktory, které mohou být výhodou či v konkurenční nevýhodě a následně na tyto faktory reagovat strategií, která bude směřovat k prosperitě podniku. Pomocí těchto faktorů zhodnotím postavení firmy na trhu a doporučím, jakou cestou by se měl podnik vydat, aby faktory ovlivňující podnik co nejlépe využil ve svůj prospěch. Přínos této práce bude pro firmu jako celek právě ze strategického hlediska, tak i z finančního hlediska společnosti.