Kulturní diplomacie z hlediska vlivu na export českých kulturních statků - Rusňák, Jakub; Novák, Zdeněk, 1958-; Petrová, Pavla, 1969-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Cílem této bakalářské práce je navržení úprav postupů kulturní diplomacie České republiky za účelem efektivnějšího kulturního exportu. V úvodu se tato práce věnuje prozkoumání teoretických pojmů, které se s kulturní diplomacií a jejím fungováním úzce pojí. V druhé části se zabývá analýzou klíčových institucí České republiky na poli kulturní diplomacie a jejich propojením s mezinárodními institucemi. Ve třetí části pak práce analyzuje kulturní diplomacii pěti vybraných států, jimiž jsou USA, Čína, Jižní Korea, Francie a Polsko. Zaměřuje se na jejich klíčové instituce a pak na vybrané, pro kulturní export důležité, části jejich kulturní diplomacie. Ve čtvrté části pak tato práce bere nejlepší příklady z činností kulturních diplomacií vybraných států ve vztahu k podpoře kulturního exportu, a vytváří možné alternativní postupy využitelné v praxi české kulturní diplomacie pro podporu exportu kulturních statků.
Vedoucí práce: Zdeněk Novák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses