Analýza vývoje nezaměstnanosti v Ústeckém kraji v letech 2005 - 2020 - Oulická, Aneta; Kozák, Jan, 1990-; Mahútová, Denisa; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2021)
Bakalářská práce se zabývá analýzou vývoje nezaměstnanosti Ústeckého kraje v letech 2005-2020. V teoretické části práce jsou vymezeny důležité pojmy související s trhem práce a definicí nezaměstnanosti. Představeny jsou především metody měření, druhy, příčiny a důsledky nezaměstnanosti. Úvod praktické části se zabývá charakteristikou Ústeckého kraje. Stěžejní částí práce je analýza nezaměstnanosti v Ústeckém kraji, především pak v souvislosti se strukturou obyvatelstva dle pohlaví, věku a vzdělání. Závěrem práce je provedena analýza nezaměstnanosti v roce 2020, představeny jsou také konkrétní projekty a programy hospodářské politiky pro podporu zaměstnanosti za doby pandemie Covid-19. Výsledkem práce je analýza příčin vyšší nezaměstnanosti Ústeckého kraje. Za hlavní příčinu považuji vyšší počet obyvatel s nízkým vzděláním, pro které je těžší uplatnit se na trhu práce.
Vedoucí práce: Jan Kozák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses