Totální válka. Příspěvek k analýze financování německého hospodářství v první fázi druhé světové války (s přihlédnutím k využití Protektorátu Čechy Morava) (1939–1942/43) - Svoboda, Petr (2021)
Bakalářská práce analyzuje ekonomickou a hospodářskou situaci třetí říše od předválečného období až do roku 1943. Práce je zaměřena především na způsoby a druhy financování válečné politiky třetí říše. V teoretické části práce definuje předválečnou situaci v Německu a následný přechod k Wehrwirtschaft. Současně sleduje politickou situaci a politické plány provázející tuto problematiku. V praktické části charakterizuje financování válečných výdajů. Tyto výdaje jsou úzce spjaty s monetární a fiskální politikou třetí říše, které jsou rovněž cílem zkoumání této práce. Dále je zde zkoumán a analyzován vliv okupovaného území Protektorátu Čechy a Morava na finanční politiku třetí říše, který se ukázal být význačný.