Zhodnocení důchodových systémů České republiky a Norska v letech 2015-2020 a jejich udržitelnost do roku 2025 - Langrová, Martina; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Brabec, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou penzijních systémů. Konkrétně je zde kladen důraz na důchodové systémy České republiky a Norska. Mimo zhodnocení systémů je v rámci bakalářské práce provedena krátkodobá predikce finanční udržitelnosti pro období 2021 – 2025. V teoretické části je nejprve vymezena sociální politika jako taková a následně představena problematika penzijních systémů. Praktická část práce se nejdříve zaměřuje na nastavení penzijních systémů v České republice a Norsku. Následně jsou vzájemně komparovány charakteristiky důchodových systémů a na základě informací, které vyšly z komparace a předešlých kapitol je následně sestavena SWOT analýza pro obě země. Poslední kapitola praktické části přináší predikci finanční udržitelnosti pro období 2021 – 2025, která nám ukáže možnost pokračování a prohlubování negativního salda hospodaření penzijního systému České republiky.
Vedoucí práce: Zdenka Vostrovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses