Investiční rozhodování Business Angels - Yanovich, Darya; Vrbová, Lucie; Ciffra, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Business angels jsou obecně považovány za hlavní zdroj financování nových podniků, nacházejících se ve fázích pre-seed, seed nebo počáteční fázi růstu. Hlavním cílem bakalářské práce je odpovědět na výzkumné otázky: Podle jakých kritérií business angels posuzují investiční příležitost a proč do některých projektů investovat odmítají. K prozkoumání daného problému byl proveden kvalitativní výzkum prostřednictvím osobních rozhovorů s 8 českými business angels, získaných použitím metody sněhové koule. Výsledky výzkumu ukazují, že podnikatel a tým jsou klíčovým důvodem jak pro přijetí, tak i pro odmítnutí investiční příležitosti. Za stejně důležitý kritérium je považována myšlenka, nápad či samotný produkt. Dané kritérium těsně souvisí s tržním potenciálem, který má ale podle výzkumu menší váhu než osobnost podnikatele a produkt. Přínosem práce je zvětšení informovanosti začínajících podnikatelů v souvislosti s kritérii a faktory, které jsou pro ně nejdůležitější pro úspěšné přilákání business angel investice a přípravě svého projektu.
Vedoucí práce: Lucie Vrbová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses