Ekonomika a management Národního filmového archivu - Hornová, Edita; Kouba, Vojtěch, 1983-; Prokůpek, Marek, 1987-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Tato práce má za cíl zhodnotit ekonomiku a management Národního filmového archivu a navrhnout doporučení pro zlepšení současné situace. Hodnocení je provedeno na základě rozhovorů s klíčovými zaměstnanci Národního filmového archivu a pomocí srovnání se Slovenským filmovým ústavem. Jsou využity vybrané ukazatele finanční analýzy, které hodnotí zejména soběstačnost institucí a efektivnost využívaných prostředků. Pro srovnání výstupů obou archivů byla využita data o návštěvnosti archivních kin a knihoven z jejich výročních zpráv. Práce se věnuje také plánovanému přesunu části pracovišť Národního filmového archivu do prostor Nákladového nádraží Žižkov.
Vedoucí práce: Vojtěch Kouba
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses