Crowdfunding : Porovnání úspěšnosti při opakovaných crowdfundingových akcích a příčin jejich úspěšnosti se zaměřením na projekty Hithitu - Čížek, Jakub; Svobodová, Ivana, 1969-; Mísař, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Tato bakalářské práce analyzuje vliv zkušeností autorů s crowdfundingovými projekty na jejich další projekty, a to na portálu Hithit. Cílem této práce zjistit, jaký vliv mají zkušenosti s předchozími projekty na projekty budoucí a na tomto základě stanovit doporučení. V teoretické části je přiblížen crowdfunding, jeho modely, a portál Hithit. Na základě teoretické části jsou později určeny výzkumné otázky, na které odpovídá praktická část analýzou rozhovorů. Celá práce je doplněna o vlastní analýzu, která porovnává autory projektů v daných kritériích vůči projektům z jejich kategorií na portálu Hithit. Závěr vyhodnocuje primární výzkum s vlastní analýzou a stanovuje doporučení. Práce dále ukazuje pozitivní efekt zkušeností s crowdfundingem na jejich následné crowdfundingové projekty.
Vedoucí práce: Ivana Svobodová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses