Využití online marketingu malými a středními podniky : případ řemeslných firem v ČR - Mysík, Tomáš; Hudík, Marek, 1980-; Nečadová, Marta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Tato práce zkoumá míru digitalizace malých a středních řemeslných firem v ČR. Dále posuzuje, zda faktory jako věk nebo letitá tradice firmy ovlivňují využití a jaké jsou největší překážky digitalizace. Dále se práce soustředí na to, jaké jsou nejpoužívanější digitální kanály, které řemeslné firmy využívají ke komunikaci se svými zákazníky. Na tyto otázky je odpovídáno pomocí analýzy dat z celostátního průzkumu AMSP ČR a dat z, kvantitativního dotazníku provedeného pro tuto práci. Práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a praktickou. Teoretickou část tvoří rešerše, zpracovaná na základě odborné literatury. V praktické části pomocí analýzy primárních a sekundárních dat zkoumám, které jsou nejdůležitější faktory, určující, zda se někteří řemeslníci uchylují k využívání moderních technologií k propagaci svých služeb a jiní stále využívají tradiční metody. Z výsledků vyplynulo, že stále převažují firmy nevyužívající digitální marketing. Nejdůležitějším z uvedených faktorů pro používání digitálního marketingu u řemeslníků byl jejich věk. Průměrný věk uživatelů byl o více než 4,5 roku nižší než u respondentů, kteří digitální marketing nevyužívají. Nejčastěji využívaným digitálním kanálem byly webové stránky a následně sociální sítě. Nejčastěji uvedený důvod, proč řemeslníci nepoužívají digitální marketing, byl dostatek zakázek i bez tohoto nástroje. Práce by měla pomoci lépe zmapovat trh s řemeslníky, co se týče jejich marketingových voleb a nastínit, možný budoucí vývoj na tomto trhu.
Vedoucí práce: Marek Hudík
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses